کرونا : علائم کرونا چیست و چگونه پیشگیری کنیم؟

دسته‌بندی نشده

کرونا : علائم کرونا چیست و چگونه پیشگیری کنیم؟

ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پیدا کرده و جان بسیاری را گرفته است. دبیرکل سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که “کُووید ۱۹” (بیماری ای که ویروس کرونا عامل آن است) به مرحله همه‌گیری جهانی رسیده است.
ویروس کرونا در بیش از ۱۸۰ کشور، از جمله ایران، پخش شده است و جان بیش از ۶۴ هزار نفر را گرفته است.
اما این بیماری چیست؟ چگونه پخش می‌شود؟ شخص ناقل در چه زمانی بیش از همیشه دیگران را آلوده می‌کند؟

ویروس کرونا با سرفه کردن بیمار پخش می‌شود. ترشحاتی که به خاطر سرفه در هوا پخش می‌شود پر از ویروس است. این ترشحات ممکن است از طریق استنشاق، یا با لمس سطوح آلوده به آن و سپس دست زدن به چشم‌ها، بینی و دهان وارد بدن شما شود.]  
چگونه از خود محافظت کنم؟بهترین کار شست‌وشوی مرتب و کامل دست‌ها است، ترجیحا با آب و صابون.
ویروس کرونا از طریق سرفه کردن بیمار پخش می‌شود. ترشحاتی که به خاطر سرفه در هوا پخش می‌شود پر از ویروس است. این ترشحات ممکن است از طریق استنشاق، یا با لمس سطوح آلوده به آن و سپس دست زدن به چشم‌ها، بینی و دهان وارد بدن شما شود.
لذا استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه، لمس نکردن صورت با دستان آلوده، و دوری کردن از افراد مبتلا در کاهش شیوع این ویروس نقش مهمی ایفا می‌کند.
اما کارشناسان پزشکی عقیده دارند که استفاده از ماسک صورت اقدام محافظتی موثری نیست.
 
علائم ویروس کرونا چیست؟این ویروس باعث عفونت ریه‌ها می‌شود. نخستین علامت بیماری تب است و سپس سرفه خشک که می‌تواند به مشکلات تنفسی نیز منتهی شود.
سرفه باید جدید و پیوسته باشد، یعنی سرفه زیاد برای مدتی بیش از یک ساعت، یا سه نوبت یا بیشتر سرفه ظرف ۲۴ ساعت (اگر شما در حالت عادی سرفه می‌کنید، ممکن است از حالت عادی بدتر باشد).
به گفته دانشمندان، میانگین زمان لازم برای بروز علائم ۵ روز است، اما در بعضی‌ها ممکن است خیلی بیشتر طول بکشد. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید که دوره کمون این بیماری تا ۱۴ روز طول می‌کشد.
متخصصان گوش و حلق و بینی گزارش‌هایی نیز مبنی بر از دست رفتن حس بویایی دریافت کرده‌اند.
تعداد افرادی که در شبکه‌های اجتماعی از فقدان حس بویایی و چشایی می‌گویند افزایش پیدا کرده است و تست ویروس کرونای بعضی از آن‌ها نیز مثبت بوده است.
با این حال، مدارک موجود تا اینجا بیشتر شهودی است و ویروس‌های سرماخوردگی عادی نیز بعضا به از دست رفتن حس بویایی و یا چشایی منجر می‌شوند.
دوره اوج انتقال ویروس همزمان با بروز علائم است، اما گفته می‌شود که بعضی‌ها ممکن است حتی پیش از شروع بیماری نیز ویروس را پخش کنند.
علائم اولیه این بیماری را می‌توان به راحتی با بیماری‌های زمستانی دیگری مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشتباه گرفت.
 
ویروس کرونا چقدر کشنده است؟نرخ مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری به نظر کم می‌آید – بین ۱ تا ۲ درصد – اما نمی‌توان خیلی به این آمار اتکا کرد.
در حال حاضر هزاران نفر تحت درمان قرار دارند که ممکن است در آینده جان خود را از دست بدهند – لذا نرخ مرگ‌ومیر می‌تواند بیشتر باشد. اما اگر تعداد زیادی از موارد ابتلای خفیف کشف‌نشده باقی بمانند، نرخ مرگ‌ومیر می‌تواند کمتر هم باشد.
بررسی اطلاعات ۵۶ هزار بیمار توسط سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد:
• ۶ درصد موارد بیماری وخیم است – نارسایی ریوی، شوک عفونی، نارسایی اعضا و خطر مرگ
• ۱۴ درصد موارد بیماری با علائم شدید همراه است – مشکلات تنفسی و تنگی نفس
• ۸۰ درصد موارد بیماری با علائم خفیف همراه است – تب و سرفه که در بعضی موارد با سینه پهلو همراه است
بیماری در افراد مسن تر، و کسانی که مشکلات پزشکی دیگری دارند (مانند آسم، دیابت، بیماری قلبی، فشار خون بالا)، به احتمال زیاد سختتر خواهد بود. اطلاعات بیماران چینی نشان می‌دهد که احتمال مرگ آقایان بیشتر از خانم‌ها است.
برای درمان این بیماری باید از بدن بیمار حمایت کرد، از جمله حمایت تنفسی، تا سیستم ایمنی بدن بتواند ویورس را شکست دهد. کارها برای طراحی و تولید واکسن آغاز شده است.
کسانی که فکر می‌کنند ویروس کرونا دارند چه کار باید بکنند؟توصیه مقامات بهداشتی این است که کسانی که علائم خفیفی دارند – مثل سرفه مرتب و تب بالا باید خود را قرنطینه کنند. همچین از مردم خواسته شده است که به اورژانس و پزشک مراجعه نکنند.
اگر با کسی که ممکن است ناقل ویروس باشد تماس داشته‌اید، شاید مجبور شوید که خود را قرنطینه کنید. در عین حال، کسانی که به مناطق درگیر این ویروس سفر کرده‌اند نیز ممکن است لازم باشد خود را قرنطینه کنند.
سازمان بهداشت جهانی نیز توصیه‌هایی برای مردم منتشر کرده است.

سرعت شیوع چقدر است؟روزانه ده‌ها هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا از سراسر دنیا گزارش می‌شود. اما گمان می‌رود که مقامات بهداشتی شناخت دقیقی از کلیه موارد ابتلا ندارند.
این ویروس در پی بروز در چین حالا دارد به سرعت در خیلی از کشورهای دیگر نیز شیوع پیدا می‌کند.
۶۷ روز طول کشید تا این ویروس ۱۰۰ هزار نفر را آلوده کند – اما آلوده کردن ۱۰۰ هزار نفر بعدی تنها ۱۱ روز طول کشید و ۱۰۰ هزار نفر بعد از آن نیز تنها ۴ روز.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =