کلاه ایمنی صنعتی

اطلاعات محصول

کلاه ایمنی صنعتی

کلاه ایمنی صنعتی چگونه از سرمان محافظت می کند ؟

شاید برای بسیاری افراد این پرسش ایجاد  شود که کلاه ایمنی چگونه در برابر ضربات و شوک ها از سرمان حفاظت می کند؟ پاسخ به این پرسش در طراحی و جنس این نوع از کلاه ها نهفته است. طراحی کلاه ایمنی صنعتی به این نحو است که بدنه کلاه مستقیما روی سر قرار نمی گیرد بلکه در داخل این کلاه یراق های پلاستیکی وجود دارد که این یراق ها طوری به هم متصل شده اند که یک نیم کره را تشکیل می دهند. این یراق ها از داخل به قسمت پایینی کلاه ایمنی صنعتی متصل هستند از قسمت بالا نه تنها هیچ اتصالی بین یراق و بدنه کلاه ایمنی صنعتی وجود ندارد بلکه یک فاصله سه سانتی متری نیز در این نقطه با بدنه وجود دارد که یک فاصله ایمنی بین کاسه سر و بدنه کلاه ایجاد می کند.

 یراق داخلی طوری طراحی شده است که قابلیت تغییر اندازه برای دور سر های مختلف را دارد جنس بدنه کلاه ایمنی صنعتی از مواد ABS ساخته شده است. این مواد یک نوع الیاژ پلیمری از چند مونومر هستند، نام این پلیمر نیز از کوتاه شده سه نوع مونومر به نام های آکریلونیتریل ،بوتادین و استارین می باشد. ترکیب این سه پلیمر با نسبت خاص باعث ایجاد یک حالت الاستیک قابل قبول و در عین حال با مقاومت بالا در برابر ضربات می شود این کلاه ها در برابر حرارت و جریان الکتریکی فشار بسیارقوی مقاومت چندانی ندارند و و از نظر علمی ترمو پلاست هستند.

 بدین مفهوم که در حالت کلی در اثر حرارت ذوب می شوند و جریان پیدا می کنند. اما در برخی از حوزه های صنعتی مانند ذوب فلزات که دمای محیطی بالایی دارند و امکان پاشش مواد مذاب وجود دارند جنس کلاه تغییر می کند برای مثال یا از الومینیوم و یا از فایبر گلاس که مخلوطی از پشم شیشه و چسب های اپوکسی است استفاده می شود تا مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته باشند .

استاندارد های کلاه های ایمنی صنعتی بر چه اساسی است ؟

استاندارد های کلاه های ایمنی صنعتی طی ازمایشات گوناگون تعیین می شود که در ادامه به تعدادی از انها اشاره می کنیم برای مثال کلاه ایمنی صنعتی برای کسب استاندارد باید ضربه پذیری قابل قبولی داشته باشد و یک ضربه 50نیوتونی را بتواند خنثی کند. البته این ازمایش در دما های پایین نیز انجام می گیرد زیرا میزان تردی مواد ای بی اس در مقابل سرما افزایش پیدا می کنند و ضربه پذیری انها کاهش می یابد.

 ازمایش بعدی مقاومت کلاه ایمنی صنعتی را در برابر نفوذ می سنجد به طوری که یک نیروی سی نیوتونی به قسمتی از کلاه به مساحت 3اینچ مربع به صورت ضربه وارد می شود و در این حالت کلاه نباید طی این ضربه دچار نفوذ شود. تست الکتریسیته یکی از مراحل تعیین کننده در ایجاد کلاه های ایمنی صنعتی است. در این ازمایش ولتاژهای گوناگون بر روی کلاه ازمایش می شود اخرین تست مربوط به تست حرارت و گدازه است که در این تست مقداری ماده مذاب بر روی کلاه ریخته می شود.

انواع کلاه ایمنی صنعتی و کلاس ان ها

کلاس های کلاه های ایمنی بر اساس ضربه پذیری و مقاومت الکتریکی به شش قسمت تقسیم بندی می شوند. این تقسیم بندی از A تا G متغیر است برای مثال کلاس A در برابر ضربه پذیری بسیار مقاوم است اما کلاس B  در برابر ولتاژ مقاومت بالایی دارد. کلاس C  از نظر سبکی پر کاربرد است. کلاس D رنج  حرارتی بالایی دارد. کلاس E برای ولتاژ بسیار بالا و کلاس G برای ولتاز متوسط کاربرد دارد. اما تقسیم بندی کلاه ایمنی صنعتی به اینجا ختم نمی شود و این کلاه ها از نظر رنگ نیز تقسیم بندی می شوند.

 برای مثال رنگ سفید برای مهندسین، رنگ زرد برای نیرو های کار و کارگران، رنگ قرمز در اتشنشانی، رنگ ابی برای تکنسین برق و نجاری و رنگ سبز برای تکنسین های خدمات فنی و مسئولین ایمنی کارگاه استفاده میشود.

رنگ قهوه ای در صنایع ریخته گری و جوشکاری که دمای محیط و خطرات گدازه در ان بالا می باشد کاربرد دارد. همچنین رنگ خاکستری برای مهمانان یا پیمانکارانی که قصد بازدید از پروژه را دارند استفاده می شود. با این طبقه بندی رنگی شناسایی افراد مربوطه اسان گشته است.

نوشته های مشابه

3 دیدگاه در “کلاه ایمنی صنعتی

  1. لوازم آشپزخانه فست فود گفت:

    مطلب بسیار خوبی بود.ممنون

    1. admin گفت:

      موفق باشید.

  2. محمد گفت:

    عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 3 =