کلاه ماسک جوشکاری چیست و چه استفاده هایی دارد؟

اطلاعات محصول

کلاه ماسک جوشکاری چیست و چه استفاده هایی دارد؟

کلاه ماسک جوشکاری چیست و چه استفاده هایی دارد؟

امروزه جوشکاری یکی از اجزای جدایی ناپذیر از صنعت می باشد و تقریبا هر صنعتی که فلز در آن دخیل باشد جوشکاری هم در آن نقش دارد. ما می دانیم که جوشکاری انواع زیادی دارد ولی تقریبا می توان گفت تمام انواع آن برای فردی که جوشکاری می کنند می تواند مضر باشد، بنابراین شخص جوشکار حتما می بایست از خود در برابر آسیب های این شغل محافظت کند تا در طولانی مدت دچار مشکل های سلامتی نشود.
یکی از مهمترین آسیب هایی که این شغل در بلندمدت و کوتاه مدت جوشکار ها را تهدید می کند آسیب های چشمی می باشد که راهکار جلوگیری و محافظت در برابر آسیب های آن استفاده از ماسک و کلاه ماسک جوشکاری می باشد.

کلاه ماسک جوشکاری استاندارد از آسیب های ناشی از جوشکاری جلوگیری می کند.

در صورت عدم رعایت ایمنی ، این نور خیره کننده می تواند آسیب های زیادی به چشم وارد کند.

آسیب های جوشکاری به چشم شامل چه آسیب هایی می شود؟

معروف ترین آسیب چشم در حین جوشکاری برق زدگی است که یک نوع درد ناشی از تورم قرنیه چشم می باشد. قرنیه یک بافت زلال و شفاف در جلوی چشم است که روی عنبیه و مردمک قرار گرفته است. برق زدگی چشم زمانی رخ می دهد که چشم فرد در برابر نور بسیار شدید و درخشان فرابنفش (UV) قرار بگیرد.

قوس جوشکاری یک منبع شدید نور فرابنفش است. اثر برق زدگی مانند اثر خیره شدن به خورشید است که می تواند به چشم آسیب برساند. قرنیه می تواند طی یک تا دو روز خوب شود. با این حال اگر به آن رسیدگی نشود ممکن است شروعی بر یک عفونت شود که می تواند تا کوری نیز کشیده شود.
از دیگر آسیب های جوشکاری می توان به سوختگی ناشی از پاشیدن مواد مذاب در حین جوشکاری و یا سوختگی در اثر تماس با اجسام داغ اشاره کرد.
البته دود های حاصل از جوشکاری نیز برای سلامتی و به خصوص ریه  ها مضر می باشند و می بایست از آن ها اجتناب کرد.

علائم برق زدگی شامل موارد زیر می باشد:

  • درد در چشم که از متوسط تا شدید تفاوت می کند و تقریبا چند ساعت پس از این واقعه شروع می شود
  • قرمزی چشم
  • حساسیت به نور
  • اشک آلود شدن چشم
  • دید محو
  • احساس وجود جسم خارجی در چشم

باید توجه داشته باشید که بعد از برق زدگی به هیچ وجه از لنز های تماسی استفاده نکنید، برای بیرون رفتن در روز از عینک دودی با درجه بالای محافظت UV (فرابنفش) استفاده کنید، می توانید از قرص های مسکن استفاده کنید. ریختن قطره چشمی به بهتر شدن قرمزی و کمتر شدن درد آن کمک می کند.
در صورتی که درد و قرمزی چشم شما بیشتر و دید شما محو تر شود می بایست به دکتر مراجعه کنید.

وسایل و تجهیزات ایمنی در هنگام جوشکاری چه مواردی می باشد؟

از وسایل ایمنی برای محافظت در هنگام جوشکاری می توان  به این تجهیزات ایمنی اشاره کرد:

  • ماسک جوشکاری و کلاه ماسک جوشکاری
  • نقاب و سر بند
  • لباس و جلیقه سبک وزن جوشکاری
  • دستکش جوشکاری
  • پیش بند چرمی
  • شلوار جین ( یا کتان)
  • کفش های ایمنی چرمی
  • ماسک تنفسی

شما می توانید یک جوشکار با رعایت کامل موارد ایمنی را در تصویر مشاهده کنید.

انواع شیلد و محافظ جوشکاری هترمن

کلاه ماسک جوشکاری چیست و چگونه ازما محافظت می کند؟

کلاه ماسک جوشکاری از جمله کارآمد ترین وسایل ایمنی در هنگام کار می باشند چرا که در مقایسه با ماسک معمولی جوشکاری راحت تر استفاده می شود و دست دیگر جوشکار را آزاد می گذارد و لازم نیست با آن دست ماسک را مقابل صورت بگیرد.
کلاه ماسک با گیره های مخصوص خود روی سر محکم می شود و به دلیل آن که جوشکار را آزاد تر می گذارد بازده کاری او را افزایش می دهد. این وسیله ایمنی به دلیل آن که تمام صورت و در بعضی از مدل ها بالای سر را می پوشاند از سوختگی صورت به دلیل پاشیدن مواد مذاب و اسپاتر ها جلوگیری می کند.
شیشه مات (دودی) مخصوص جوشکاری کلاه ماسک جوشکاری نیز اجازه عبور اشعه فرابنفش (UV) را نمی دهد و از آسیب دیدن چشم ها جلوگیری می کند.

کلاه ماسک جوشکاری از چه قسمت هایی تشکیل می شود؟

  • شیشه مات (دودی) ( به منظور فیلتر کردن اشعه های مضر نور جوشکاری)
  • شیشه شفاف ( به منظور محافظت از شیشه دودی از اسپاتر ها و مواد مذاب . این شیشه هر چند وقت یکبار تعویض می شود)
  • ماسک و کلاه پلاستیکی ( به منظور ایجاد حفاظت از صورت در برابر پاشیدن مواد مذاب )
  • گیره نگه دارند ( این گیره ماسک را محکم به روی سر نگه می دارد و معمولا یک پیچ تنظیم متناسب با ابعاد سر جوشکار دارد)

اجزای تشکیل دهنده یک کلاه ماسک جوشکاری به تفصیل در شکل بالا می بینید.

شیشه دودی جوشکاری دو نوع دارد :

نوع معمولی که همیشه به صورت مات و تاریک می باشد و فقط با آن می توان قوس الکتریکی را به صورت واضح مشاهده کرد. این شیشه مات (دودی) یک عیب دارد آن هم این است که شما نمی توانید به طور دقیق محل شروع قوس و گذاشتن الکترود به روی فلز را تا زمان شروع قوس و روشن شدن محیط بر اثر نور جوشکاری ببینید و در صورتی که بخواهید به طور دقیق محل آن را ببینید باید با چشمان باز الکترود را روی فلز قرار دهید که این امر چند لحظه ای چشمان شما را در برابر اشعه مضر فرابنفش (UV) قرار می دهد.

نوع اتوماتیک ( اتومات ، اکتیو یا فعال) که این شیشه که تکنولوژی بالاتری دارد در تمام مدت شفاف است و به محض شروع قوس جوشکاری به طور اتوماتیک تیره می شود. کلاه ماسک جوشکاری دارای این شیشه مات (دودی) اتوماتیک به راحتی می تواند محل جوشکاری را ببیند که این امر موجب بالا رفتن سرعت در جوشکاری و همچنین در مواردی که نیاز به دقت بالا می باشد به دلیل بالا رفتن دقت نتایج بهتری ایجاد می شود. به علاوه این شیشه دودی اتوماتیک حفاظت بهتری در مقابل اشعه های مضر ایجاد می کند و این اشعه ها هیچ شانسی برای عبور از این شیشه ندارند. در ضمن این شیشه مات اتومات به محض آنکه نور شدید بر طرف می شود دوباره حالت عادی بر می گردد و شفاف می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =